Οι Αμερικάνοι στέλνουν στρατό στη Ν. Κορέα

09:42 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Το μάχιμο πλήρως εκπαιδευμένο τάγμα που θα αναπτυχθεί με τεθωρακισμένα οχήματα στη Νότια Κορέα αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής στροφής προς την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και «επιτρέπει μεγαλύτερη ανταπόκριση» σε περίπτωση κρίσης στην περιοχή. Η μονάδα αυτή με βάση το Φορτ Χουντ του Τέξας , από τις αρχές Φλεβάρη αναμένεται να σταθμεύσει σε δυο στρατόπεδα κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη με τη Βόρεια Κορέα.

Η ανακοίνωση

ήρθε ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνάντηση με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό Γιουν Μπιουνγκ –σε στην Ουάσιγκτον. Μετά από συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βορειοανατολική Ασία » και είπε ότι η ανάπτυξη του τάγματος είναι ένα παράδειγμα της δέσμευσης των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ρέι Οντιέρνο δήλωσε την Τρίτη σε ομιλία του στην Εθνική Λέσχη Τύπου ότι η αναπροσαρμογή των στρατευμάτων στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού έρχεται, καθώς οι ΗΠΑ θα αποσύρουν μάχιμες δυνάμεις της από το Αφγανιστάν κατά το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα