Οι αιγιαλοί φέρνουν κοντά ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τα βήματα προσέγγισης μεταξύ των δύο χώρων είναι αργά αλλά σταθερά. Όταν, πριν 20 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ εκδήλωση κατά της «μικρή ΔΕΗ», η ΔΗΜΑΡ είχε αρνηθεί να παραστεί. Ωστόσο, η Αγίου Κωνσταντίνου συμπαρατάχθηκε με την αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα του δημοψηφίσματος

για την «μικρή ΔΕΗ», έστω και με την κατάθεση δική της πρότασης στη Βουλή.

Σήμερα, η ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπηθεί από στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη κατά του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς.

«Ναι» Μαργαρίτη στο διάλογο

Τούτων δοθέντων και παρότι η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την πρόσκληση που είχε απευθυνθεί προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την «μικρή ΔΕΗ», όλα δείχνουν ότι μεταξύ Κουμουνδούρου και Αγίου Κωνσταντίνου εγκαθιδρύεται ένας κώδικας, αν μη τι άλλο συνεννόησης.

Θετικός στον διάλογο και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τους αιγιαλούς εμφανίστηκε χθες, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. «Οι ακτές μας και ο αιγιαλός δεν μπορούν να μπουν στο χρηματιστήριο. Εδώ χρειάζεται μια συγκεκριμένη δράση», επισήμανε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ αιτιολογώντας την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να εκπροσωπηθεί στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η πρόσκληση της Κουμουνδούρου δεν έχει τόσο «σφιχτά χαρακτηριστικά» όσο είχε η πρόταση για την «μικρή ΔΕΗ».

Διάλογος και με τους Οικολόγους

Εντωμεταξύ, χθες, η ΔΗΜΑΡ εγκαινίασε και τον διάλογο με τους Οικολόγους Πράσινους. Ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε με τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννη Τσιρώνη και την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Πετεινάκη. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπνοια και συναντίληψη και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει ένα διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα