Οι New York Times ανάβουν ξανά φωτιές

Σε δημοσίευμά τους υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία δεν ανακουφίζει την Ελλάδα από το χρέος τους, παρά την συνέχιση πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι παρότι επιστρατεύονται χρήσιμα εργαλεία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αυτά δεν τον καθιστούν βιώσιμο. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το πραγματικό «κούρεμα» του χρέους θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικό, εάν εφαρμοστεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Οι

New York Times κάνουν ένα βήμα παραπέρα και στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η ανάγκη για ανάπτυξη και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είναι επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μεταξύ αυτών, δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών και των υποδομών, φορολογικές ελαφρύνσεις για την ενθάρρυνση των εξαγωγών και καλύτερη δημόσια εκπαίδευση».

Παρά την κριτική στις αποφάσεις του Eurogroup και του ΔΝΤ αξιολογείται θετικά ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να είναι οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, δεν παραγνωρίζεται ότι «το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία», ενώ χαρακτηρίζει «εύθραυστη» την ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας. Συνδέσει την παραμονή της στην εξουσία με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και εν τέλει δεν αποκλείει την χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα