«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟ CDU ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

21:45 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να εγκρίνει τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς, καθώς βουλευτές του ανησυχούν πως ενδέχεται να τιμωρηθούν διότι διατηρούν ταυτόχρονα θέσεις σε εταιρείες και αυτό αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων.

Περίπου 30 διευθυντές της γερμανικής βιομηχανίας έστειλαν επιστολή στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU

Φόλκερ Κάουντερ, προτρέποντάς τον να εφαρμόσει τη Σύμβαση, την οποία ήδη έχουν υπογράψει 160 χώρες.

Ωστόσο, βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών υποστηρίζουν πως έχουν σηαμντικές διαφωνίες με το έγγραφο του ΟΗΕ, το οποίο όμως η Γερμανία είχε υπογράψει προ εννέα ετών.

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Διαφθορά επιβάλλει στα συμβαλλόμενα έθνη να αυξήσουν τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων κατά την προεκλογική εκστρατεία και εξασφαλίζουν ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα υπακούουν σε κώδικες χρηστής αγωγής, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια οικονομία. Σύμφωνα με τους συντηρητικούς βουλευτές μία από τις κύριες αντιρρήσεις τους στη συμφωνία είναι πως δεν κάνει έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου και στους δημοσίους λειτουργούς.

Οι βουλευτές ανησυχούν πως ενδέχεται, για παράδειγμα να τιμωρηθούν διότι διατηρούν ταυτόχρονα θέσεις σε εταιρείες και αυτό αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων.

«Μία δημοκρατική χώρα όπως η Γερμανία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και να μην αφήνεται ανοικτή σε επικρίσεις», λένε από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες, στην επιστολή τους.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα