Ο ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

11:50 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση της πρώην Ουκρανής πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο, απείλησε σήμερα να μπλοκάρει την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε. – Ουκρανίας.

«Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης Ε.Ε. – Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός Κράτους δικαίου», τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στο

Κίεβο πως ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά από μια γέφυρα που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: την δημοκρατία και το Κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο Βέστερβέλε.

Σε ερώτηση της «ZDF» για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα μποϊκοτάρει το EURO 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία (και την Πολωνία) ο ίδιος απάντησε πως πιστεύει «ότι δεν έχει νόημα να αποφασιστεί κάτι τέτοιο τώρα» και πρόσθεσε πως «αυτό που έχει σημασία είναι η παροχή βοήθειας προς την Τιμόσενκο».

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνησή της είναι πιθανό να μην μεταβούν στην Ουκρανία για τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας, αν μέχρι τότε δεν έχει απελευθερωθεί η Γιούλια Τιμόσενκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα