Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

Επαφές με τον Φώτη Κουβέλη και κατόπιν τον Αντώνη Σαμαρά είχε αργά χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» στην πορεία εκταμίευσης της δόσης, πιθανόν δε και στη …ζωή της κυβέρνησης.

Νέο κύκλο επαφών μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εγκαινίασε

χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία ακόμα πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσης, ώστε να αποφευχθεί μείζονα κρίση στην κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία –δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες- με τον Φώτη Κουβέλη λίγο μετά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να τον μεταπείσει, με τον κ.Κουβέλη πάντως να εμφανίζεται αδιάλλακτος ως προς τη στάση της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα μέτρα στα εργασιακά. Η Ιπποκράτους πάντως, άφηνε αργά χθες τη νύχτα να εννοηθεί ότι στην συζήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Φώτη Κουβέλη, ο τελευταίος άφησε μία «χαραμάδα ελπίδας» να συζητήσει εκ νέου το θέμα, εφόσον υπάρξει περαιτέρω βελτιωτική πρόταση από την πλευρά της τρόικας.

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά –είχε προηγηθεί και μία ακόμα με τον στενό του συνεργάτη Δημήτρη Σταμάτη- ενημερώνοντάς τον για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και συζητώντας μαζί του τις επόμενες αναγκαίες κινήσεις. Οι δύο άντρες συμφώνησαν κατά πληροφορίες, να συνεχίσουν την προσπάθεια με στόχο την τελική συμφωνία των τριών και κατόπιν της κυβέρνησης με τους εταίρους της, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

Στην πραγματικότητα, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν πλέον ένα ακόμα πρόβλημα, απόρροια όπως το ερμηνεύουν της «σκληρής στάσης» Κουβέλη. Το ενδεχόμενο εφόσον η ΔΗΜΑΡ δεν υποχωρήσει να πληθύνουν οι βουλευτές των κομμάτων τους που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, έχει θορυβήσει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προς ώρας πάντως, η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα συνεχίζεται υπό την πίεση του χρόνου που προκαλεί η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, ενώ οι επαφές των τριών κυβερνητικών εταίρων μεταξύ τους αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, παρά την απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου που αναχωρεί στις εννέα το πρωί για τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα