Ο Τσίπρας θέλει να σύρει τον Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην πραγματικότητα, η πρόσκληση για δημιουργία μίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης έρχεται και επανέρχεται συνεχώς από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και προσκρούει σε «τοίχο» όταν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν αυτό δίνει το δικαίωμα στην Χαριλάου Τρικούπη να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι περιορίζεται στο να εξαπολύει ύβρεις και μύδρους

κατά του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος ότι ξεπουλά την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά έχει τη δυνατότητα να «κρύβεται» πίσω από το γεγονός ότι ουδέποτε έχει προσκληθεί από τον πρωθυπουργό σε διάλογο, άσχετα αν θεωρείται βέβαιο ότι θα διαφωνούσαν επί της διαπραγματευτικής τακτικής της χώρας.

Μήλον της έριδος, ο Κουβέλης

Σήμερα, πάντως, η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται με αφορμή και την απαντητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσκληση Κουβέλη για διάλογο επί της προοπτικής προοδευτικής διακυβέρνησης. Ερμηνεύοντας την επιστολή Τσίπρα, ο κ.Καρύδης, εκτίμησε ότι «ο κ.Τσίπρας θέλει εξόφθαλμα και απροκάλυπτα να σύρει τον κ.Κουβέλη μέσω αυτών των θέσεων που του έθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ». Μιλούν για ζητήματα μονομερούς διαγραφής του χρέους, την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης έχει δημόσια δηλώσει ότι δεν δέχεται την μονομερή λογική στα πράγματα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη άλλωστε συμπεραίνουν από το περιεχόμενο της επιστολής ότι στην όποια συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πρέπει να συμμετέχει η κεντροαριστερά γιατί θεωρεί ότι είναι …αντιμνημονιακή.

Την ίδια ώρα, μέσω της απαντητικής επιστολής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την άλλη πλευρά προς τον Φώτη Κουβέλη, εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για διάλογο μεταξύ των δύο κομμάτων –μεταξύ άλλων- για την Κεντροαριστερά. Και δεν θέλουν –και- αυτή η ευκαιρία να χαθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα