Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «ένοχη σιωπή» της ΝΔ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν με έμφαση ότι η ΝΔ ουδέποτε καταδίκασε ή έστω αποδοκίμασε κάθε πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο matrix24.gr, σημειώνουν πως, «ακόμη κι όταν η ΝΔ βρίσκει μια λέξη αποδοκιμασίας για τους Χρυσαυγίτες, τη βρίσκει όταν θέλει να “τσουβαλιάσει” και τον ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξει τη λάσπη της με τη θεωρία των δύο άκρων».

Η αιδήμων

σιωπή της ΝΔ έχει πέσει στο τραπέζι της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει να πολώσει το κλίμα μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής για δύο λόγους: πρώτον, για να μην υψωθεί ένα τείχος, που θα δυσκολέψει τον «επαναπατρισμό» των γαλάζιων ψηφοφόρων που έχουν μετακομίσει στο νεοναζιστικό μόρφωμα και, δεύτερον, με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι αφορά το δεύτερο σενάριο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν τί έλεγε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, τις ημέρες της κρίσης μεταξύ Μαξίμου-ΔΗΜΑΡ, δύο 24ωρα πριν ο Φώτης Κουβέλης αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Υπάρχει πάντα και το απευκταίο ενδεχόμενο να χρειαστεί να συγκυβερνήσουμε με τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές», εφέρετο να δηλώνει σε δημοσιογράφους, στους διαδρόμους της Βουλής, ο κ. Μπαλτάκος.

«Καρφιά» Παππά

Οι σχετικές σκέψεις επανήλθαν χθες στην Κουμουνδούρου, με δύο αφορμές: αφενός, το συσσίτιο μίσους «μόνο για Έλληνες» που πραγματοποίησαν οι χρυσαυγίτες στην Αττική και αφετέρου, την αθλιότητα της Ελένης Ζαρούλια, που καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, με χυδαίους και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Την σιωπή της ΝΔ στηλίτευσε, χθες, μέσω twitter και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, δίνοντας το στίγμα των σκέψεων που καλλιεργούνται στην Κουμουνδούρου. «Αναμένουμε καταδίκη της αθλιότητας Ζαρούλια από την ομάδα μονταζιέρας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει λίγη ώρα αργότερα: «Η ΝΔ να σταματήσει την τακτική “δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω” για τους ναζί. Απλό. Εκτός αν χτίζει τη συνεργασία που λέει και ο κ. Μπαλτάκος».

Πάντως η ορθότητα της εκτίμησης του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείται από ανεξάρτητες, μη γαλάζιες δηλαδή πηγές, οι οποίες όμως φαίνεται να γνωρίζουν καλά τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο Σαμαράς, λένε, όχι μόνον θέλει να εκθέσει την Χρυσή Αυγή και να πολώσει τα πράγματα μαζί της, αλλά και αναζητεί αποτελεσματικούς τρόπους να το κάνει. Μάλιστα, διατείνονται, ότι βρήκε κάποιους οι οποίοι στο προσεχές μέλλον θα τεθούν σε εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα