Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Τη συμφωνία του με την πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση εξεδήλωσε μπροστά στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Επέρριψε την ευθύνη ακυβερνησίας στον Αλ. Τσίπρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση με ΝΔ,

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα σχηματισμού κυβέρνησης, κάτι που θα επιδιώξει η ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα στηρίξει την καλύτερη λύση για σχηματισμό κυβέρνησης, όμως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Και το δίλημμα των επόμενων εκλογών εάν γίνουν, θα είναι ένα κεντροαριστερό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ή το μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο που παλεύει για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέπεμψε το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος που παραδέχθηκε ότι δεν τον ικανοποιεί, για το μέλλον και εξαπέλυσε επίθεση κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι παρότι  κέρδισε τη δεύτερη θέση, δεν μπορεί να τη χειριστεί. «Δεν είχε πρόγραμμα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, και συμπλήρωσε ότι σαν μαθητευόμενοι μάγοι, ρίχνουν προτάσεις που συνεπάγονται έξοδο της χώρας από το ευρώ, έναν κίνδυνο δηλαδή  που είχε αποσοβηθεί με τη νέα δανειακή σύμβαση, που συνυπέγραψε το κόμμα του.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι θέσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ανησυχία  στο εσωτερικό, και συσπειρώνουν τους εχθρούς στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στην πρόταση για κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση  ανθεκτική, στην οποία ρέπει  συμμετέχει ή τουλάχιστον να αποδέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο αναλαμβάνω ευθύνες, άλλο διαμαρτύρομαι» δήλωσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς, όπως είπε, επανέλαβε τις προτάσεις του για μια κυβέρνηση οικουμενική, εθνικής σωτηρίας με δύο προϋποθέσεις, τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, και την επαναδιαπραγμάτευση για τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Μνημονίου. Η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι. Τέσσερα κόμματα συμφωνούν με την πρώτη προϋπόθεση, ενώ με την επαναδιαπραγμάτευση περισσότεροι.

Εναλλακτικά, πρότεινε τη δημιουργία κυβέρνησης μειοψηφίας με τη ΝΔ εκτός, να παρέχει ψήφο ανοχής. Μόνος όρος σε αυτή την περίπτωση, να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο ότι πρέπει να αναλάβει ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία και καιροσκοπισμό, υποστηρίζοντας ότι ψάχνει εκλογικούς πελάτες. εκτίμησε δε, ότι λαός θα πληροφορηθεί τις περίεργες θέσεις του και στις επόμενες εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι δυσμενέστερο για την Κουμουνδούρου. .

Keywords
Τυχαία Θέματα