Ο Μάκβεθ του Κένεθ Μπράνα έρχεται στην Αθήνα

Ο Ιρλανδός ηθοποιός ανέβηκε τον Ιούλιο στη σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μάντσεστερ και ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Μάκβεθ, δέκα χρόνια μετά την τελευταία ερμηνεία του σε σαιξπηρικό έργο.

Τώρα, για δύο βραδιές (21-22 Οκτωβρίου, στις 21.00) στην οθόνη της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής ο Βρετανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Σκωτσέζο βασιλιά.

Η παράσταση που συν-σκηνοθετεί ο 52χρονος Κένεθ Μπράνα, ο οποίος έχει περάσει από όλα τα μετερίζια της 7ης Τέχνης, μαζί με τον -βραβευμένο με «Ολίβιε» και «Τόνι»- Ρομπ Ασφορντ και η οποία

σύμφωνα με τις κριτικές του εξωτερικού κινείται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν προσωπικό υποκριτικό θρίαμβο για τον Ιρλανδό ηθοποιό, είναι μαγνητοσκοπημένη από το ανέβασμά της μέσα στα τείχη της Βικτωριανής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Μάντσεστερ.

O «Μάκβεθ» είναι η δεύτερη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Αρχικά, η μαγνητοσκοπημένη παραγωγή ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί για μία βραδιά. Η εξάντληση των εισιτηρίων όμως της 22ης Οκτωβρίου οδήγησε τους υπευθύνους του Μεγάρου στην οργάνωση και μίας έξτρα παράστασης, στις 21 Οκτωβρίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 14 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (φοιτητικά).

Keywords
Τυχαία Θέματα