Ο κοριός της ΕΥΠ και οι… λαγοί της Δικαιοσύνης

Οι νόμιμες συνακροάσεις και οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες υπόπτων αποδεικνύονται… σύμμαχοι των δικαστικών λειτουργώντας τελευταίες ημέρες τόσο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όσο και στην απάτη με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του Οίκου του Ναύτου οι προανακριτικές δικογραφίες είναι εμπλουτισμένες με διαλόγους.

Στο παρελθόν οι διάλογοι ήταν το πικάντικο κομμάτι σε υποθέσεις όπως η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και οι εκβιασμοί με κατηγορούμενους

δεκάδες άτομα. Βέβαια πολλές φορές, όπως έχει δείξει και η ποινική ιστορία, οι διάλογοι αυτοί, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνουν κωδικούς και αποκρυπτογραφημένα μηνύματα, το στοιχείο αυτό έχει αμφισβητηθεί ευθέως από την πλευρά της υπεράσπισης κατηγορουμένων που έχουν βρεθεί στο εδώλιο βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας της αποκωδικοποίησης των διαλόγων τους. Παρόλα αυτά σε μεγάλες υποθέσεις οι τηλεφωνικές συνομιλίες σε συνδυασμό με αλλά στοιχεία αποτελούν τη βάση πολλών δικογραφιών, αφήνοντας βέβαια τον τελευταίο λόγο στους δικαστές που τους κρίνουν κατά περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα