Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Παρά τις έντονες πιέσεις ο Μπαν Κι Μουν δεν ενέδωσε και τελικώς θα παρευρεθεί στη Σύνοδο των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη. Έντονες οι αντιδράσεις του Ισραήλ.

Παρά τη σφοδρότατη αντίδραση του Ισραήλ και τη λύπη που εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα πάρει τελικώς μέρος την άλλη εβδομάδα στη συνάντηση κορυφής των Αδεσμεύτων την οποία συγκαλεί το Ιράν στην Τεχεράνη. Ο Μπαν Κι Μουν σε σχετική του ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί ότι εκ του ρόλου του οφείλει να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλα τα

κράτη μέλη του διεθνούς Οργανισμού.

Βεβαίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας θα μεταφέρει στην ιρανική κυβέρνηση τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας στα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Η σύνοδος στο Ιράν έχει προγραμματιστεί για τις 29 έως τις 31 Αυγούστου. Ο Κορεάτης διπλωμάτης και πρώην υπουργός Εξωτερικών  της χώρας του καταδίκασε τις αναφορές της περασμένης εβδομάδας από τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Χαμένεϊ και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάν οι οποίοι για μία ακόμη φορά απείλησαν την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.

Μετά και από αυτές τις δηλώσεις ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε επιτακτικώς από τον τον ΓΓ του ΟΗΕ να μην μεταβεί στην Τεχεράνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα