Ο διαβόητος κακοποιός Ιλίρ Κούπα εκλιπαρεί να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει για τις δολοφονίες, αλλά και τις ληστείες στη χώρα μας. Ο Κούπα αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (ερυθρά αγγελία), ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο Ιλίρ Κούπα, στις 21 Ιουλίου 2013 είχε καταφέρει να διαφύγει από τα πυρά των ανδρών της ΕΚΑΜ,

όταν εντοπίστηκε μαζί με τον Μαριάν Κόλα στη γέφυρα Καλαμά στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Ο Κόλα έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, ενώ ο Κούπα κατάφερε να διαφύγει.

Στην πατρίδα του συνέχισε τη δράση του, καθώς μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη και με καλάσνικοφ στα χέρια μαζί με συνεργούς του, λήστεψαν κεντρικό κοσμηματοπωλείο στα Τίρανα.

Το Σάββατο συνελήφθη στην Αλβανία και οδηγήθηκε από αστυνομικούς στα κρατητήρια των Τιράνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που του περνούσαν τις χειροπέδες, ο Κούπα εκλιπαρούσε να μην εκδοθεί στην Ελλάδα. «Σας παρακαλώ, κάντε ό,τι θέλετε μαζί μου, μόνο μη με στείλετε πίσω στην Ελλάδα».

Στη σύλληψή του «βοήθησε» η σύζυγός του, η οποία πριν από 8 ημέρες εγκατέλειψε τη χώρα μας και κινήθηκε προς την γειτονική χώρα. Οι Έλληνες αστυνομικοί «στόχευσαν» την σύζυγό του και ειδοποίησαν τις αλβανικές αρχές για την έλευσή της, προκειμένου να τους οδηγήσει στον καταζητούμενο δραπέτη, όπως κι έγινε

Ο Κούπα μαζί με τους άλλους πέντε δραπέτες είχαν δολοφονήσει την 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο Κατερίνς Ζώγαλη και τον 37χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο Βοιωτίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα