Τους «τάραξε» η … Ελβετία

Το «τάραξε» λέει το οικονομικό επιτελείο δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «FinanzNachrichten.de» που αφορούσε καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία: Σε αυτό το δημοσίευμα φιλοξενούνταν δηλώσεις της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών, η οποία φέρεται να δήλωσε πως η Ελλάδα, βάσει νόμου, δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα και δεν μπορεί αυτά τα άτομα να πληρώσουν αναδρομικά φόρους! Το ελληνικό υπουργείο κινητοποιήθηκε λέει άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ελβετό

ομόλογο του και τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο Ελβετοί ενημέρωσαν τον κ. Μαυραγάνη, ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ και δεσμεύτηκαν ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας, θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα!

Οι δηλώσεις μπορεί να μην έγιναν ποτέ, όμως η αλήθεια είναι μία.. Εδώ και χρόνια περιμένουμε το ελληνικό Κράτος να «τσεκάρει» αν κάποια από τα χρήματα Ελλήνων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία είναι «μαύρα»… αλλά ακόμη δεν έχουμε ακούσει κάποια νέα από αυτό το «μέτωπο»!

Αλλά θα πει κανείς, εδώ η λίστα Λαγκάρντ που βρίσκεται αρκετούς μήνες στα χέρια των αρχών και ακόμη τα αποτελέσματα είναι πενιχρά… Η λίστα με τους «σκαφάτους» της Ολλανδίας μοιάζει και αυτή να έχει «παγώσει», η λίστα με τους 54.000 που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό «τρέχει» με «ρυθμούς χελώνας»… Το ότι δεν έχει γίνει κάτι ακόμη προς Ελβετία … μεριά, γιατί να μας παραξενεύει;

Σε κάθε περίπτωση, οι «αγκυλώσεις» που παρατηρούνται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς όταν η μπάλα πάει σε σημείο που «καίει» είναι λογικό να εγείρει πολλά ερωτηματικά. Ειδικά σε μια περίοδο που εκείνοι που σηκώνουν όλα τα βάρη είναι οι συνήθεις ύποπτοι ή αλλιώς τα εύκολα θύματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα