Ο Μπαλάφας δεν είναι και πολύ …μάγκας

07:57 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Όμως, οι ΔΗΜΑΡίτες έχουν και ορισμένες… ιδιαίτερες αντιπάθειες: τους πρώην «ανανεωτικούς», δηλαδή τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, που αποχώρησε τον Ιούνιο του 2010 και έφτιαξε τη ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου πνέουν μένεα για όσους «ανανεωτές» έμειναν πίσω και, κυρίως, για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά και για τον Γιάννη Μπαλάφα.

Μάλιστα, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξη

που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία», δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον Γιάννη Μπαλάφα, επειδή επέλεξε να μείνει στην Κουμουνδούρου. Ερωτηθείς για τις απόψεις του κ. Μπαλάφα, ο οποίος βλέπει θετικά μια ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκουδης είπε: «Κάποιοι σύντροφοί μας παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ από φόβο για το άγνωστο, το υψηλό πολιτικό ρίσκο που είχε η δημιουργία της ΔΗΜΑΡ. Είναι ανθρώπινο. Αυτοί σήμερα ασφυκτιούν από τη δημαγωγία και την παλαιοΠΑΣΟΚική τακτική του λαϊκισμού. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να τους υποδείξω τι να κάνουν».

Και στη συνέχεια, ο Λυκούδης επισήμανε ότι «η ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι μπορεί να συνεργάζεται και το πλήρωσε αυτό. Πολλοί νομίζουν ότι η πολιτική μαγκιά εξαντλείται στις κραυγές και τον τσαμπουκά. Εγώ πιστεύω ότι πολιτική μαγκιά είναι να μπορείς να συνεργάζεσαι με αξιοπρέπεια και να συμβιβάζεσαι προς όφελος του λαού μας». Μ’ άλλα λόγια, για τον Λυκούδη, ο Μπαλάφας δεν είναι πολύ μάγκας…

Keywords
Τυχαία Θέματα