Το «όλον ΠΑΣΟΚ» -και όχι μόνο- στο διήμερο Συμπόσιο

07:29 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Η σημειολογία της παρουσίας των δύο πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη στο πλευρό του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου λίγο πριν κλείσει το διήμερο πολιτικο-επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώνει το κίνημα με στόχο την αποτίμηση της πορείας της χώρας και του ρόλου του ΠΑΣΟΚ

σε αυτήν από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, κυρίως όμως την ανάδειξη του δέοντος γενέσθαι στο εξής με επίκεντρο την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, λέει πολλά.

Το ίδιο και οι παρουσίες προσωπικοτήτων του χώρου, εκφραστών του εκσυγχρονισμού και επιστημόνων εγνωσμένου κύρους.
Με ιδιαίτερη σημασία και η κίνηση εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη να προβεί σε τηλεφωνική πρόσκληση προσωπικά όλων των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να παραστούν στον διαφορετικό από άλλοτε διήμερο «εορτασμό» των γενεθλίων του κόμματος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παρότι δέχθηκε τηλεφώνημα, πιθανότατα δεν θα παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ούτε η Μαριλένα Κοππά -στην οποίαν μάλιστα προτάθηκε να εισηγηθεί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής- θα παρευρεθεί, λόγω διεθνών υποχρεώσεων ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν άλλα στελέχη που έγιναν αποδέκτες ανάλογων προσκλήσεων δια στόματος είτε του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη είτε του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη, μεταξύ των οποίων οι στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνης Λιβάνης και Αγγέλα Κοκκόλα, ο Γιάννης Καψής και άλλοι.

Πρόσκληση απευθύνθηκε κατά πληροφορίες και στους περιφερειάρχες που εξελέγησαν με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αλλά και οι Απόστολος Κατσιφάρας, Σταύρος Αρναουτάκης κ.α., καθώς επίσης και δήμαρχοι που εκφράζουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Πάνος Σκοτεινιώτης κ.α.

Στην Χαριλάου Τρικούπη άλλωστε, ευελπιστούν το διήμερο συμπόσιο να αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, που ευχής έργον θα ήταν να περάσει μέσα από τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τις Ευρωεκλογές. Ήδη, στο ΠΑΣΟΚ γίνεται συζήτηση για διευρυμένο ευρωψηφοδέλτιο πολύ μακριά από την πεπατημένη των κομματικών επιλογών, με προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς και στόχο να εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές, το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου οδεύει με ατζέντα Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα