Ο Απόλλωνας και οι άλλοι που δεν έχασαν το τρένο της ανόδου

Το 2011 η ελαφρά ταξιαρχία, που έχει γράψει πλούσια ιστορία στα μεγάλα σαλόνια, αγωνιζόταν στην football league 2. Την Κυριακή το απόγευμα στην Πάτρα η ιστορικότερη, μαζί με τον Πανιώνιο, ομάδα στην Ελλάδα εξασφάλισε την επάνοδό της στη Superleague χαρίζοντας χαρά στους λίγους αλλά

πιστούς οπαδούς της.

Ο Απόλλωνας διαθέτει ιδιοκτήτη (Σταμάτης Βελής), ο οποίος έχει μεράκι γι’ αυτό που κάνει και χαρίζει την ομάδα του αγωνιστική και οικονομική υγεία πράγμα σπάνια για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή που διανύουμε. Εκτός αυτού η ελαφρά ταξιαρχία παίζει σ’ ένα γήπεδο στολίδι (τηρούμενων των αναλογιών) αφού οι εγκαταστάσεις της Ριζούπολης υπέστησαν ολικό λίφτινγκ όταν αγωνιζόταν εκεί ο Ολυμπιακός.

Κοντολογίς ο Απόλλωνας επέστρεψε στη Superleague για να μείνει και όχι να αποτελέσει το φτωχό συγγενή.

Το ίδιο ισχύει και για τον Εργοτέλη ο οποίος δεν άντεξε μακριά από τη μεγάλη κατηγορία παρά μόνο ένα χρόνο. Έστω και χωρίς τον Απόστολο Παπουτσάκη, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή πέρυσι, οι Ηρακλειώτες δεν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα για να πάρουν ξανά το ασανσέρ της ανόδου. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Ηράκλειο θεωρούν ότι ο σύλλογος, κάτω από τη διοίκηση του Δημήτρη Παπουτσάκη πια, μπορεί να γίνει βιώσιμος και ανταγωνιστικός.

Η Καλλονή, τέλος, είναι… νέα στην υπόθεση Superleague. Ουδέποτε ομάδα της Λέσβου έχει εκπροσωπηθεί στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, οπότε στο βόρειο Αιγαίο συντελέστηκε μία μικρή ποδοσφαιρική επανάσταση. Η γεωγραφία του νέου πρωταθλήματος εκτείνεται από τη Θράκη και τις εσχατιές της ελληνικής θαλάσσιας μεθορίου μέχρι την Κρήτη η οποία θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες (ΟΦΗ, Πλατανιάς, Εργοτέλης).

Με συλλόγους επίσης από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, το νέο πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο αποκεντρωμένο από ποτέ.

Η μάχη της ανόδου τέλος συνεχίζεται για τέσσερις ομάδες. Παναιτωλικός, Ηρακλής, Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικήσουν ένα ακόμη εισιτήριο στα ψυχοφθόρα πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα