ΝΤΟΡΑ, ΑΝΝΑ, ΑΛΕΚΟΣ, ΜΑΝΟΣ «ΖΥΜΩΝΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Μπορούν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Στέφανος Μάνος να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Ηλία Μόσιαλο από το ΠΑΣΟΚ;

«Γιατί όχι;», λένε ορισμένοι που ζυμώνουν την ιδέα ίδρυσης ενός φιλελεύθερου μεταρρυθμιστικού, ευρωπαϊκού κόμματος.

Στην περίπτωση αυτή τα σχέδια είναι πιο φιλόδοξα. Θέλουν να μαζεύονται σ’ ένα κόμμα οι προαναφερόμενοι μαζί με τους Αλ. Παπαδόπουλο και Γ. Φλωρίδη, αλλά και τους Κ. Χατζιδάκη, Κυρ. Μητσοτάκη, Ν. Δένδια και Α. Σπηλιωτόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία. Στο μπλοκ αυτό προσθέτουν και τον Θ. Τζήμερο και αναγνωρίσιμα στελέχη από το κόμμα «Δημιουργία Ξανά», αλλά και κοινωνικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες που δεν έχουν έως τώρα ενεργή κομματική δράση.

Όσοι προωθούν αυτή την ιδέα υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να συγκεντρώσει διψήφιο εκλογικό ποσοστό και να αποτελέσει τον εμβρυουλκό γέννησης του νέου κομματικού συστήματος. Συζητήσεις στο παρασκήνιο γίνονται, συναντήσεις επίσης, αλλά όσα ονόματα αναφέρονται δεν είναι σίγουρον ότι υιοθετούν, αν δεν διαφωνούν, με μία τέτοια κίνηση.

Δεν ξέρω αν οι αυτοαποκαλούμενοι μεταρρυθμιστές θα προκάνουν να συμφωνήσουν, μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα γίνουν εκλογές. Πάντως βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι πριν την 6η Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα