ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ»

«Σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ», επισήμανε με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον προκάτοχό του, Αλέκο Αλαβάνο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Αλαβάνου («ακύρωση του Μνημονίου δεν μπορεί να γίνει εντός του ευρώ»), ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

είπε ότι «αυτή είναι μια σταθερή θέση του Αλέκου Αλαβάνου εδώ και καιρό, η οποία, μάλιστα, τον έχει κρατήσει και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές απόψεις, αλλά δε θα πρέπει αυτές να γίνονται αφορμή για επιθέσεις κατά της Αριστεράς», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «καρφώνοντας» εμμέσως πλην σαφώς τον Αλέκο Αλαβάνο πως δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, στη συνέντευξή του στην web-tv του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως ο ίδιος είναι υπέρ του ευρώ, αλλά «η ίδια η Ευρωζώνη δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να σταματήσει το πείραμα κατά της Ελλάδας και να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αυτοί που μας κυβερνούν μας κυβερνούν με ανευθυνότητα, αθλιότητα και απειλές», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι «το μήνυμα του λαού μας είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας».

«Ο κ.Βενιζέλος παραδέχεται ότι ο πολιτικός οργανισμός του οποίου ηγείται είναι ένας σάπιος πολιτικός οργανισμός. Με αυτές τις αναξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις πιστεύετε ότι εμείς μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης. Αλλά είμαστε σαφείς για την παραμονή της χώρας στο ευρώ», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σχολιάζοντας την επιθετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ κατά του ίδιου και της Κουμουνδούρου, προέτρεψε τον Φώτη Κουβέλη «να μην προτρέχει». «Καταλαβαίνω τις πιέσεις που δεχεται. Παρόλα αυτά ούτε επιτεθήκαμε στην ΔΗΜΑΡ με ακραίους χαρακτηρισμούς, ούτε και την έχουμε ξεγράψει ως πολιτική δύναμη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα