Κλείνει το μάτι σε νέο κούρεμα η Κριστίν Λαγκάρντ

«Εάν γίνουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άρα υπάρξει η ορθή μεταφορά, της μείωσης του μισθολογικού κόστους, στις τιμές των προϊόντων, τότε δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα», δηλώνει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, νουθετεί την

ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στην μείωση της γραφειοκρατίας, που συνιστούν «εμπόδια για την ανάπτυξη» και τονίζει πως «εάν δε βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα θα χρειαστούν και άλλες περικοπές».

Πάντως επισημαίνει ότι έχει εκπλαγεί από την δραστηριότητα του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και από την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση.

Όσο για ένα νέο κούρεμα, φαίνεται να υπεραμύνεται αυτής της πρακτικής, που αν μη τι άλλο καθυστέρησε και την απόφαση των ευρωπαίων εταίρων να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης και σε αυτό το σημείο της συνέντευξής της η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει πως οι Ευρωπαίοι «δεσμεύθηκαν να παράσχουν, επιπλέον, ενίσχυση, επιπρόσθετη μακροπρόθεσμη στήριξη, υπό την προυπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκρίνεται και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα