Κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη με τρόικα

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε διεξαχθεί σε θετικό κλίμα, μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο το δεύτερο ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε ακυρωθεί, ύστερα από αίτημα της τρόικας, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση.

Στη σημερινή ατζέντα περιλαμβάνονται το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, το αίτημα για μικρή παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Το υπουργείο θα προτάξει ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.500 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ έχουν γίνει και οι 2.000 απολύσεις (με το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Το θέμα είναι η στάση που θα κρατήσει η τρόικα στα ζητήματα που έχουν μείνει εκκρεμή από την προηγούμενη συνάντηση και αποτελούν «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το υπουργείο. Τα σημαντικότερα ζητήματα απ’ αυτά είναι η προσμέτρηση των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες στον συμφωνηθέντα για φέτος στόχο των 4.000 απολύσεων, αλλά και των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και αρκετοί απ’ τους οποίους θα απομακρυνθούν μετά την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Επίσης, η τρόικα θα πρέπει να απαντήσει και στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη για μικρή παράταση προκειμένου να υλοποιηθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα