Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα βλέπει και ο Άσμουσεν

Ο Γερμανός τραπεζίτης, μέλος της ΕΚΤ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωζώνη έχει σημειώσει πρόοδο στις προσπάθειες, που καταβάλει, για να εξέλθει από την κρίση, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας.

Όσον αφορά τα προγράμματα στήριξης της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, ο κ.Άσμουσεν σημείωσε πως αυτά «ολοκληρώνονται στα τέλη του έτους».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

ο Άσμουσεν τόνισε ότι είναι έτοιμο προς εφαρμογή, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Ειδικότερα, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ιταλία, τόνισε ότι προς το παρόν δεν είναι απαραίτητη η χρήση του ΟΜΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, είναι η χαμηλή δυναμική της ανάπτυξης.

Κάλεσμα στους Γερμανούς πολιτικούς να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση

Ο Άσμουσεν απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες της Γερμανίας να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

O Γερμανός τραπεζίτης επισημαίνει πως η τραπεζική ενοποίηση της ΕΕ θα είναι το βασικό σημείο συζήτησης στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

«Ο ταχύς σχηματισμός κυβέρνησης θα βοηθούσε σίγουρα από την ευρωπαϊκή πλευρά καθώς υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η τραπεζική ένωση» δηλώνει επισημαίνοντας πως τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις ευρωεκλογές του επόμενου έτους στενεύουν.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον φέρουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε πως σκοπεύει να τιμήσει το συμβόλαιό του με την ΕΚΤ που λήγει στα τέλη του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα