«Καρφώνουν» όσους παρκάρουν παράνομα

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εξωτερικό κατά των οδηγών, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου να είναι και κλείνουν τους δρόμους στους πεζούς, στα ποδήλατα και σε άλλα οχήματα. Σε αρκετές χώρες παροτρύνονται οι πολίτες να καταδίδουν αυτούς τους οδηγούς στις αρμόδιες Αρχές, ενώ ορισμένες φορές παρέχονται και κίνητρα.

Στο Γουίνιπεγκ του Καναδά, όποιος καταγγείλει κάποιον οδηγό για παράνομη στάθμευση, μπορεί να λάβει…προμήθεια από το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον παραβάτη! Στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας μέσω

ειδικής εφαρμογής για Smartphone, ενώ το «κάρφωμα» γίνεται στην Αστυνομία, αλλά και στις ασφαλιστικές εταιρείες. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη Ζυρίχη, όπου οι Αρχές δέχονται επίσης μέσω αντίστοιχων Applications καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις.

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε μία ομάδα ποδηλατιστών από το Βερολίνο την εξέλιξη μίας εφαρμογής με την ονομασία Strassenscheriff, δηλαδή «Σερίφης του Δρόμου», ειδικά για όσους σταθμεύουν σε ποδηλατόδρομους. Στην ιστοσελίδα της ομάδας κυριαρχούσε το «πολεμικό» σύνθημα «Μία εφαρμογή, ένα κλικ, ένα πρόστιμο», το οποίο κατέβηκε μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε.

Οι εμπνευστές του δηλώνουν τώρα ότι επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση με τους αυτοκινητιστές και υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή τους προορίζεται κυρίως για τους ασυνείδητους οδηγούς, οι οποίοι μπλοκάρουν τους ποδηλατόδρομους. Σημειώνουν επίσης, ότι όποιος παραβάτης καταγραφεί για πρώτη φορά, θα τη γλιτώνει με μία προειδοποίηση κατά τα πρότυπα της κίτρινης κάρτας στο ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν συγκεντρώνουν οι «Σερίφηδες του δρόμου» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Startnext το απαιτούμενο ποσό των 33.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα