Νέο Ford Focus ST με πετρέλαιο

Στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάστηκε το νέο Ford Focus σε διάφορες εκδοχές. Μία από αυτές είναι η σπορ έκδοση ST, η οποία προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 και έκανε την έκπληξη, καθώς δεν θα προσφέρεται πλέον αποκλειστικά και μόνον με βενζινοκινητήρα. Σύμφωνα με τον Ράι Νάιρ, υπεύθυνο εξέλιξης των μοντέλων της εταιρείας, το επόμενο Ford Focus ST θα διατίθεται για πρώτη

φορά στην ιστορία του και με κινητήρα πετρελαίου. Θα πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο με δύο λίτρα χωρητικότητα και 185 ίππους μέγιστη ισχύ.

Χάρη σε αυτόν τον ντιζελοκινητήρα θα μεταμορφωθεί το νέο Focus ST σε ένα πολύ γρήγορο, αλλά και συνάμα εξαιρετικά οικονομικό αυτοκίνητο. Έτσι θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από οκτώ δευτερόλεπτα, όμως καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 4,4 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλμ. και θα εκπέμπει μόνον 114 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ.

Να επισημάνουμε, ότι οι φωτογραφίες αφορούν τις απλές εκδόσεις του νέου Ford Focus και ότι το επόμενο ST θα εφοδιαστεί με όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα διακοσμητικά στοιχεία, που θα το κάνουν να ξεχωρίζει.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα