ΝΕΚΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης και τρεις ένοπλοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Χερσόνησο του Σινά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Τρεις ένοπλοι διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος από το κεντρικό Σινά. Οι δύο σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και ο τρίτος πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε» δήλωσε Αιγύπτιος Αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αποτράπηκε μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης

Άβιταλ Λέιμποβιτς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι ένοπλοι πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από τον τομέα Χαρ Χαρίφ, μια περιοχή όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατασκευή του συνοριακού φράχτη με την Αίγυπτο.

«Άνοιξαν πυρ εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που προστατεύουν τους εργάτες στον τομέα αυτό. Μια άλλη δύναμη (στρατιωτών) που βρισκόταν σε κοντινό σημείο έφτασε στην περιοχή και τους σκότωσε», διευκρίνισε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ακόμη ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίσθηκε

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί  καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο ισλαμιστές σκότωσαν 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες προτού σκοτωθούν από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ κατασκευάζει τον φράχτη με σκοπό να σταματήσει την εισροή Αφρικανών μεταναστών και να βελτιώσει την ασφάλειά του. Οι αρχές ελπίζουν ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα καλύπτει την έκταση από το Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας. Τον Ιούνιο ένοπλοι εκτόξευσαν μια αντιαρματική ρουκέτα εναντίον ενός κομβόι που μετέφερε εργαζόμενους για την κατασκευή του τοίχους με αποτέλεσμα ένας Ισραηλινός να σκοτωθεί. Από τα πυρά των στρατιωτών τη ζωή τους έχασαν και δύο από τους ενόπλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα