Νεκροί 4 ύποπτοι για τρομοκρατία

13:57 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Τέσσερις ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα εξοντώθηκαν σήμερα στη νότια Υεμένη από επίθεση αμερικανικού, μη επανδρωμένου αεροπλάνου. Οι ύποπτοι επέβαιναν σε όχημα που κονιορτοποιήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτόξευσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι τέσσερις , όλοι Υεμενίτες, κάηκαν όταν το αυτοκίνητό τους μετατράπηκε σε «πύρινη σφαίρα».

Ήταν η πέμπτη επίθεση μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, κάτι που μαρτυρά πως η Ουάσιγκτον

έχει εντείνει τα μέτρα της στην περιοχή. Τουλάχιστον 20 ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα έχουν σκοτωθεί από τις 28 Ιουλίου στην Υεμένη, σε μια χώρα που οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να παραδεχθούν ότι επιτίθενται ανοιχτά κατά υπόπτων για τρομοκρατία, κάνοντας χρήση των μη επανδρωμένων αεροπλάνων.

Το θερμόμετρο στην περιοχή έχει ανέβει επικίνδυνα, μιας και μετά το κλείσιμο διαφόρων πρεσβειών (η Αμερικανική θα παραμείνει κλειστή μέχρι το Σάββατο, που είναι θα τελειώσουν οι εορτασμοί για το ραμαζάνι), μόλις χθες Αμερικανοί πολίτες φυγαδεύτηκαν από την αμερικάνικη πολεμική αεροπορία. Αυτό γιατί η Υεμένη θεωρείται ζώνη υψηλού κινδύνου για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε μέλη της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της, Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα