Νέες συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Οι συνομιλίες αυτές, οι οποίες διεξάγονται στο χωριό Πανμουντζόμ στην περιοχή των συνόρων, δεν έχουν συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, ωστόσο κατά τον πρώτο γύρο, ο οποίος έληξε την Τετάρτη χωρίς αποτέλεσμα, αποκαλύφθηκαν τα σημεία διαφωνίας.

Η Νότια Κορέα ζητεί από τη Βόρεια να εγγυηθεί τις προσεχείς συναντήσεις των οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος (1950-53), οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 20 ως τις 25 Φεβρουαρίου στο βορειοκορεατικό έδαφος. Η Βόρεια Κορέα

επιμένει από την πλευρά της στην αναβολή της έναρξης των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τις ασκήσεις αυτές σαν δοκιμή για μια εισβολή στο έδαφός της. Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αμυντικές ασκήσεις.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δυο χώρες, είναι οι πρώτες τα τελευταία 7 χρόνια που διεξάγονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και πραγματοποιούνται μετά τις δηλώσεις των ηγετών των δυο χωρών ότι επιθυμούν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα