Νέες …περιπέτειες στο ΠΑΣΟΚ φέρνουν οι 4 επιστροφές

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας –εκτός μεγάλου απροόπτου τουλάχιστον- αναμένεται επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία θα ζητά την επανένταξη στην ‘πράσινη’ ΚΟ, τεσσάρων βουλευτών που διεγράφησαν όταν αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Άντζελα Γκερέκου,

που πάντως είχαν ήδη εγγραφεί στις τοπικές οργανώσεις τους και είχαν λάβει ενεργό μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Και ενώ για τους τρεις πρώτους, η συζήτηση περί επανένταξής τους στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει από μέρες, η επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου, θεωρήθηκε περίπου ως ‘έκπληξη’. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η σπουδή της να δηλώσει από χθες το βράδυ ακόμα ότι …αποδέχεται την ‘πρόσκληση του Προέδρου για επανένταξή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ’. «Έχω εξάλλου δηλώσει ότι δεν έφυγα ποτέ από το Κίνημα. Μέσα από τη συμμετοχή μου θέλω να συμβάλω στο διάλογο για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου που απλώνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο έως την ανανεωτική, προοδευτική Αριστερά», σημειώνει στη δήλωσή της η βουλευτής Κέρκυρας. Προχωράει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι αφετηρία για τον διάλογο που ‘πρέπει να διεξαχθεί απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς αστερίσκους και προκαταλήψεις’, «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ».

Η επιστροφή των τεσσάρων πάντως, δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των υπολοίπων βουλευτών, που είχαν ψηφίσει το πακέτο μέτρων, γεγονός που εφόσον συμβεί θα έρθει να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα ενόψει συνεδρίου. Ενδεικτικό του τελευταίου είναι το συμβάν χθες στον τέταρτο όροφο της Ιπποκράτους, όπου χάθηκε ο έλεγχος μεταξύ των γραμματέων της Νομαρχιακής Ά Πειραιά Γ.Αξαρλή και της Β1 Αθήνας Χρ.Σωτηρόπουλου από την μία και των Γ.Σουλαδάκη και Γρ.Φελώνη της ΕΚΑΠ από την άλλη. Αιτία υπήρξε η κατηγορία από μέρες τώρα εκ μέρους της ‘εσωκομματικής αντιπολίτευσης’ στο ΠΑΣΟΚ για αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει συνεδρίου και αφορμή η μη αποσαφήνιση του εκλογικού μέτρου και ο ‘διορισμός’ στελεχών στην ΕΚΑΠ. Η κατάσταση μάλιστα …ξέφυγε, όταν στις κατηγορίες του Γρ.Φελώνη περί ‘πολιτικής αλητείας’ των στελεχών που υπέγραψαν κείμενα αμφισβήτησης της διαδικασίας, ‘απάντησε’ με επίθεση ο Γ.Αξαρλής γρονθοκοπώντας κατά κάποιους τον κ.Φελώνη, με τα χειρότερα να αποτρέπονται κατόπιν ‘πυροσβεστικής παρέμβασης’ του Π.Κουκουλόπουλου και του Κ.Πανταζή που έσπευσαν από το διπλανό γραφείο όταν άκουσαν τις φωνές. Ακολούθησε δε, σκληρή ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, με την οποία ζητείτο η παραίτηση των τεσσάρων ‘διορισμένων’ στην ΕΚΑΠ, κ.κ. Σουλαδάκη, Φελώνη, Χαλβατζόγλου και Πέππα.

Keywords
Τυχαία Θέματα