Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

«Αγκάθι» αποτελεί πλέον για την κυβέρνηση το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη

Πέμπτη, οπότε θα συζητήσουν το θέμα των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά τη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συζήτησαν για το πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για εκκρεμή ζητήματα ενόψει της επανόδου των ελεγκτών της τρόικας στην Ελλάδα, όπως το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος είναι η νέα προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα να παρουσιαστεί πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που προηγήθηκε της συνάντησης με τον κ. Βενιζέλο, συζήτησε με τους 11 υπουργούς που συμμετείχαν σε αυτή τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο, ενώ έκανε παρέμβαση στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε πως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα το δει προσωπικά, και δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος. Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί αυθημερόν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, τον οποίο και διάβαζε για να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων και την πορεία του έργου των υπουργών.

Παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι, φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στους υπουργούς, πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τέλος, οι εκκρεμότητες σχετικά με την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα