Νέα «Mεσογειακή Άνοιξη» θέλει ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με το ταξίδι του αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες του Νότου και να συμπήξουν ένα μέτωπο κατά του ευρωπαϊκού Βορρά και, ιδίως, κατά της Γερμανίας.
Έτσι χθες, επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία «μεγάλη δημοκρατική αλλαγή σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών». Συμμετέχοντας σε πορεία για

την επέτειο της Επανάστασης, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι «πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα, τριάντα εννιά χρόνια μετά, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο». «Είναι ανάγκη να επιστρέψει η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή», συνέχισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκε υπέρ μιας «νέας Μεσογειακής Άνοιξης, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς, θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Σήμερα συναντήσεις με Σοσιαλιστές

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με ηγέτες και κόμματα της πορτογαλικής Αριστεράς, ενώ σήμερα θα ξεκινήσει συναντήσεις με σοσιαλιστές πολιτικούς. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μάριο Σοάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα