Επί Σκοπού(λη) για ανασχηματισμό

«Παρουσιάζεται στη Βουλή και την κοινωνία ένα θέαμα όχι και τόσο κολακευτικό για τη συνοχή της κυβέρνησης». «Όποιοι υπουργοί έχουν νομοθετική πρωτοβουλία να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα και να συνεννοούνται μαζί τους». «Περιμένω από κάθε υπουργό να αξιοποιεί τις επιτυχίες, να προβάλλει και να επικοινωνεί προς τα έξω τα καλά νέα,

να κτίζει πάνω στις θετικές εξελίξεις…».

Οι αναφορές αυτές του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι ενδεικτικές, για κάποιους αυτοκριτικές, της εικόνας που έχει για την λειτουργία της κυβέρνησης του. Ο Πρωθυπουργός έτριξε χθες τα δόντια στους υπουργούς, άλλωστε το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε μετά από μία μακρά περίοδο εσωτερικών εντάσεων μεταξύ των εταίρων και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. που συμμετείχαν χθες έφυγαν με την αίσθηση ότι επρόκειτο για το τελευταίο υπουργικό υπό την παρούσα σύνθεση.

Αφορμή και μόνον για την εκτίμηση αυτή αποτέλεσε το χθεσινό επεισόδιο με την κ. Φωτεινή Σκοπούλη, εκ των στελεχών που αναμένεται να αποχωρήσουν σύντομα από την κυβέρνηση. Ωστόσο, η σύγκρουση των άλλων δύο κυβερνητικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ των κ. Αντ. Μανιτάκη και Αντ. Ρουπακιώτη, η «διπλωματική» απουσία του πρώτου από το χθεσινό υπουργικό αλλά και η σωρεία κρουσμάτων έλλειψης συνεννόησης, τα οποία αναγνώρισε και ο κ. Σαμαράς, είναι τα στοιχεία που βαρύνουν στην πιθανή απόφαση για ανασχηματισμό.

Παρά το γεγονός ότι επίκειται ο έλεγχος της τρόικας τον Ιούνιο αλλά και το Συνέδριο της Ν.Δ. στα τέλη Ιουνίου, που λειτουργούν ως αντικίνητρα για αλλαγές, πολλοί εκτιμούν, πλέον και από το εσωτερικό του Μαξίμου, ότι οι αλλαγές είναι ζήτημα ημερών. Η ίδια εικόνα διαμορφώνεται και στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και δεν αποκλείεται οι αλλαγές να γίνουν ευθύς αμέσως μετά το Πάσχα καθώς το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα είναι φορτωμένο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου με ταξίδια σε Κίνα και Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα