«ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

Με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να μην κόβει η επιχείρηση ηλεκτρισμού το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας

χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα ως «κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωση, που δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ την κατανόηση της επιχείρησης για την αδυναμία των νοικοκυριών να πληρώσουν.

«Ζήτησα από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται, δυστυχώς, στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας».

«Για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, αναφερόμενος στα τιμολογία ρεύματος, προανήγγειλε ότι η επιχείρηση δε θα ζητήσει αυξήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι επαρκής η ηλεκτρική ενέργεια για τη θερινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα