ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΕΤΩΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος παρευρέθη σήμερα στην τελετή εορτασμού Γενεθλίων της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» στο Καπανδρίτι Αττικής συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά.

Μετά την τελετή, ο κ. Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε τη νέα Λέσχη Αξιωματικών της Μονάδος, η όποια είναι δωρεά της οικογένειας Κυριακοπούλου,

εις μνήμην του Στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, πρώτου Διοικητή της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK».

Στην ομιλία του εκτός των άλλων ο υπουργός τόνισε ότι «ζούμε δύσκολες μέρες. Ίσως ζούμε τις δυσκολότερες μέρες των τελευταίων 100 ετών στην χώρα μας. Επιτρέψτε μου να έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία, πιστεύοντας στο DNA του Έλληνα και της Ελληνίδας. Περάσαμε ως έθνος μέσα από συμπληγάδες. Παραλίγο να μας αλέσουν οι μυλόπετρες της ιστορίας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Επιβιώσαμε πολύ χειρότερων γεγονότων. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε και τώρα και θα το κάνουμε με το φιλότιμο, με το δημιουργικό μεράκι, με τη φλόγα της δημιουργίας στο βλέμμα, αυτή που ξεπηδάει όταν ο Έλληνας και η Ελληνίδα αισθάνονται ότι έχουν μεγάλες και επικίνδυνες ανηφόρες μπροστά τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού για να επισημάνει: «Έχω επίγνωση, επειδή προέρχομαι από μία απλή ελληνική οικογένεια και πριν πολιτευτώ έκανα 21 χρόνια τη δουλειά μου κολλώντας ένσημα στην ανοιχτή κοινωνία. Έχω επίγνωση ότι αυτές τις ώρες που μιλάμε ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τις θυσίες, από τις περικοπές, από τις στερήσεις, από τη μείωση του εισοδήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα