«Να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τερτίπια και να ψηφίσει»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Μega, δεν έκρυψε και την δυσφορία του για την στάση του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, αναφορικά με το μπλόκο στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. «Σημειώθηκε μία μεγάλη διαφορά στο εσωτερικό της κυβέρνησης, για την οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος», είπε ενώ ερωτηθείς πώς εξηγεί την άρνηση Σαμαρά να περάσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη από τη Βουλή,

επισήμανε ότι «η ΝΔ θεώρησε ότι το αντιρατσιστικό θα δημιουργούσε στην ίδια τη ΝΔ πρόβλημα από τα δεξιά».

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις κοινοτικές της υποχρεώσεις, ενώ πέταξε το γάντι και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τακτικισμοί και τερτίπια»

«Οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να αφήσουν τους τακτικισμούς και τα τερτίπια και να ψηφίσουν την κοινή νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», συνέχισε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, μάλιστα, απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, να αφήσει τα τερτίπια και να έρθει να ψηφίσει στη Βουλή το συγκεκριμένο νομοθέτημα».

«Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψε ότι «πολλές φορές η ΝΔ έχει κινηθεί χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συμφωνία των εταίρων» και επισήμανε ότι οι πολιτικές διαφορές μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων δε θα πάψουν να υπάρχουν. «Ούτε εγώ θα γίνω Σαμαράς ούτε ο κ. Σαμαράς θα γίνει Κουβέλης», είπε, για να προσθέσει ότι «οι πολιτικές διαφορές είναι υπαρκτές και γιʼ αυτό θα πρέπει πάντα να αναζητούμε τον κοινό πολιτικό τόπο». Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι η συνοχή της κυβέρνησης δεν θα διακινδυνεύσει λόγω του αντιρατσιστικού. «Δεν είναι η απαρχή της ρηγμάτωσης της κυβέρνησης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα