Μύρισε «μπαρούτι» σε Αθήνα – Βρυξέλλες για τους Δημοσίους Υπαλλήλους

08:45 2/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

Με «τυράκι» τους… επίορκους υπαλλήλους, η Κυβέρνηση θέλει να εξευμενίσει τους πιστωτές μας, προκειμένου αυτοί να αποδεχτούν το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πόσο μάλλον όταν ο Αντώνης Μανιτάκης ούτε λίγο –ούτε πολύ λέει πως χρειάζεται ακόμη καμπόσος χρόνος για να «στρώσει» το δημόσιο.

Έτσι, επιταχύνοντας τις πειθαρχικές διαδικασίες για την έκδοση αποφάσεων σε 3.900 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, η κυβέρνηση εκτιμά ότι

θα λάβει την πίστωση χρόνου για την ποιοτική αξιολόγηση του προσωπικού, που προβλέπει το σχέδιο Μανιτάκη και όχι απλώς ποσοτική μείωση του Δημοσίου.

Τη αποπομπή των επιόρκων ζητά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιοι άνθρωποι να υπάρχουν στο δημόσιο τομέα», αναρωτήθηκε ο Προβόπουλος, ο οποίος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι οι «επίορκοι πρέπει να φύγουν». Και επεσήμανε πως χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση και αναδιάρθρωση ο δημόσιος τομέας. «Έπρεπε να έρθει η τρόικα για να ξυπνήσουμε και να μετρήσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Ποιες διαδικασίες όμως ακολουθούνται αυτή την στιγμή;

- Βάσει των νέων οργανογραμμάτων, θα προκύψει για παράδειγμα πως σε κάποια δομή χρειάζονται 400 θέσεις και υπάρχουν 475 δημόσιοι υπάλληλοι. Θα γίνει μία πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 75 με τα λιγότερα προσόντα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.

- Μέσα στον Απρίλιο θα προωθηθεί και η διαδικασία για τη συγχώνευση ή κατάργηση περίπου 700 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Σε αυτούς απασχολούνται 13.000 υπάλληλοι, σημαντικό μέρος των οποίων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και εάν δεν μετακινηθεί μέσα σε ένα έτος θα αποχωρήσει οριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα