Μουσικός Σεπτέμβρης στην Αθήνα

Οι γερόλυκοι της ροκ, Scorpions, παρ ότι έδωσαν την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους στην Ελλάδα το 2011, επιστρέφουν δριμύτεροι στο θέατρο του Λυκαβηττού για 3 μουσικές παραστάσεις στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου. Θα παρουσιάσουν ένα project με unplugged

ήχους, το οποίο μάλιστα θα μαγνητοσκοπηθεί και θα κυκλοφορήσει σε dvd σε 47 χώρες. Για το λόγο αυτό οι 2 πρώτες συναυλίες θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους, ενώ όσοι περιμένουν να «χτυπηθούν» όρθιοι υπό τους ήχους του Rock you like a hurricane και των άλλων μεγάλων επιτυχιών, θα περιμένουν την Τρίτη παράσταση.

Η γνωστή στο ευρύ κοινό Ζaz θα δώσει μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο Λυκαβηττού, έχοντας στο πλευρό της την Μαριέττα Φαφούτη στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό ρεύμα στην χώρα μας μοιάζει να ενισχύεται, καθώς εκτός από τη Ζaz, θα «προσγειωθούν» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και οι Nouvelle Vague για μία παράσταση στις 13 Σεπτεμβρίου με guests την Όλγα Κουκλάκη και τους Opera Chaotique.

Ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του flamenco, ο Diego El Cigala, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή το ολοκαίνουργιο φεστιβάλ Espana στη μουσική σκηνή του «Bοτανικού».

Για τους λάτρεις των επιτυχιών των 60s, 70s και 80s, ο εκκεντρικός Tonis Sfinos με το γκρουπ Playmates και προσκεκλημένους τους Charms, την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Λάκη Τζορντανέλλι θα αποζημιώσουν τους θεατές στις 17/9 στην Τεχνόπολη.

Η Μαρία Φαραντούρη γιορτάζει τα πενήντα της χρόνια στο τραγούδι με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 17/9, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη σουίτα του Μίκη Θεοδωράκη «Poetica», μαζί με τις Έλλης Πασπαλά και Σαβίνας Γιαννάτου.

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα μας ξεσηκώσουν στις 6/9 οι Imam Baildi και στις 14/9, ο Νίκος Ξυδάκης θα ερμηνεύσει μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη ολόκληρο τον κύκλο της ιστορικής «Εκδίκησης της Γυφτιάς­» σε μια ανανεωμένη ­εκδοχή.

Ο ανεπανάληπτος Γιάννης Πάριος θα αφιερώσει στις 20/9 στη σκηνή του Ηρωδείου μια βραδιά στον μεγάλο συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα