Μουσικό ταξίδι στην ποίηση των εικόνων

Συνοδοιπόροι στην τέχνη, από το 1983, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο «ποιητής των εικόνων» που ξεκίνησε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι τον Ιανουάριο του 2012 και η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου έχουν συνεργαστεί σε οκτώ ταινίες – ορόσημα. Η Ελένη Καραΐνδρου, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής σε δύο συναυλίες ένα μουσικό οδοιπορικό από τις ταινίες αυτές που αποτελούν ήδη ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η μουσική της Καραΐνδρου,

ακολουθεί ποιητικά την εικόνα, όντας αυτόνομη και ελεύθερη, έτοιμη πάντα να συγκινήσει και να ταξιδέψει τον ακροατή.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με διευθυντή τον αρχιμουσικό της Αλέξανδρο Μυράτ, η Δήμητρα Γαλάνη και το τζαζ τρίο «Human Touch» των David Lynch (σαξόφωνο), Σταύρου Λάντσια (πιάνο) και Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο), θα ερμηνεύσουν μουσική και τραγούδια από τις ταινίες: «Ταξίδι στα Κύθηρα»(1984), «Ο Mελισσοκόμος»(1986), «Τοπίο στην ομίχλη»(1988), «Το μετέωρο βήμα του πελαργού»(1991), «Το βλέμμα του Οδυσσέα»(1995), τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών «Μια αιωνιότητα και μια μέρα»(1998), «Το Λιβάδι που Δακρύζει»(2004) και «Η Σκόνη του Χρόνου»(2008).

Μαζί με την Ελένη Καραΐνδρου στο πιάνο, συμπράττουν και σολίστ- συνεργάτες της, όπως ο Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε), η Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο), ο Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν) και ο Αριστοτέλης Δημητριάδης (μαντολίνο). Πίσω από το μικρόφωνο είναι η Δήμητρα Γαλάνη.

INFO: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333, www.megaron.gr. Παρασκευή 31 Μαΐου – Σάββατο 1 Ιουνίου στις 20:30. Είσοδος 8 – 55 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα