ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Οι παράνομες αμβλώσεις είναι σίγουρα πιο επικίνδυνες από τις νόμιμες. Για να γίνουν όμως νόμιμες πρέπει να «περάσουν» από το Κογκρέσο. Εξ ου και οι τσίτσιδες Ουρουγουανές. 

Είκοσι περίπου γυμνές γυναίκες βαμμένες στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και της ώχρας διακοσμημένες με μοβ λουλούδια διοργάνωσαν μια διαμαρτυρία έξω από Κογκρέσο της χώρας όπου διεξάγεται συζήτηση για το νομοσχέδιο των αμβλώσεων. Στη Λατινική Αμερική, όπου η πλειονότητα των πιστών ακολουθεί την Καθολική εκκλησία, καμία χώρα εκτός από την Κούβα δεν έχει

καταστήσει τις αμβλώσεις απολύτως νόμιμες και προσιτές σε όλες τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Στην Ουρουγουάη  το νομοσχέδιο θα περάσει οριακά, ωστόσο αφήνει για  αργότερα την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο ή όταν το έμβρυο εκτιμάται ιατρικά ότι δεν θα επιβιώσει μετά γέννηση. Γι αυτό και η ομάδα των γυναικών που μάχεται επί 25 χρόνια υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας διαμαρτύρεται με αυτό το πρωτότυπο τρόπο κατά των γραφειοκρατικών εμποδίων που θα αναγκάζει τις περισσότερες γυναίκες να αναζητούν παράνομες και επικίνδυνες αμβλώσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
koritsia gimna ston hlio, gymna koritsia ston hlio
Τυχαία Θέματα