«Μόνο περιβαλλοντικό κόστος» από το χρυσό της Χαλκιδικής

«Πως θα παραδώσουμε τη χώρα αν επέλθουν ανεπίστρεπτες καταστροφές; Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό, στην κτηνοτροφία;», διερωτήθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. «Η καλούμενη επένδυση προχωρά με τα ΜΑΤ απέναντι σε όσους αγωνίζονται για τον τόπο και τα παιδιά τους», υποστήριξε και διερωτήθηκε αν είναι όραμα της κυβέρνησης να προχωρήσουν

έργα χωρίς κανένα δημόσιο όφελος, με μηδενικό κέρδος για την τοπική κοινωνία, χωρίς διαβούλευση, χωρίς την βούληση των κατοίκων και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη έγκυρες επιστημονικές μελέτες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στη «διαπλοκή», λέγοντας ότι «οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου είχε εκτιμήσει ότι η αξία των ορυκτών στο υπέδαφος  της Βορείου Ελλάδας ανέρχεται σε 20 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι ο ορυκτός πλούτος είναι ενταγμένος στην στρατηγική της κυβέρνησης ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Υποστήριξε ότι η εκμετάλλευση θα γίνει «με σεβασμό προς το περιβάλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα