Σταθερά μπροστά το CDU της Μέρκελ

Το CDU συγκεντρώνει το 39% της πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί το SPD με 30%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ παραμένουν κάτω από το όριο του 5% για την είσοδο στην Βουλή με 4%. Τρίτο κόμμα είναι οι Πράσινοι με 14%. Η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 7%, ενώ οι Πειρατές χάνουν μια μονάδα και περιορίζονται στο 3%.

Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ

όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένουν στην πρώτη θέση δημοτικότητας με ποσοστό 60%. Η δημοτικότητά τους υποχωρήσε όμως κατά οκτώ μονάδες, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν στο αυξημένο κόστος της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, αν ο προεκλογικός αγώνας επικεντρωθεί στα πρόσωπα, η Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ. Αν όμως η εκστρατεία εστιάσει στα προγράμματα των κομμάτων οι Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται σημαντικά. Οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι το SPD μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό, τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και την στήριξη των οικογενειών με παιδιά. Οι Χριστιανοδημοκράτες εκτιμάται ότι μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις προσπάθειες σταθεροποίησης του ευρώ και περιορισμού του δημόσιου χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα