ΜΟΝΟ Ο ΟΦΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι ο ΟΦΗ, ωστόσο θα αγωνιστεί κανονικά την 1η αγωνιστική.

Πλην του ΟΦΗ όλες οι υπόλοιπες ομάδες (ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Πανθρακικός και Πλατανιάς)

πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα.  Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ δεν έφερε φορολογική και εγγυητική επιστολή και η επιτροπή θα προσκομίσει πόρισμα στην ΕΠΟ.

Η ΑΕΚ την ύστατη στιγμή έστειλε βεβαίωση ότι κατέβαλε τα χρήματα που απαιτούνταν για να πάρει φορολογική ενημερότητα (974.000 ευρώ) και τη Δευτέρα θα πάρει το πολυπόθητο χαρτί, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Άρης δεν κατέθεσαν εγγυητική επιστολή λόγω τεχνικού προβλήματος και πήραν προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη. Ο ΠΑΟΚ έφερε φορολογική και εγγυητική επιστολή, ενώ ο Πανθρακικός έφερε εγγυητική επιστολή.

Όσον αφορά στον Πανιώνιο, κατέθεσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και για τους ίδιους λόγους με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή, ενώ ο Πλατανιάς έστειλε βεβαίωση (με καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ) ότι έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, για ένα μήνα από την έναρξη των πρωταθλημάτων μεταθέτει η κυβέρνηση την κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ΠΑΕ. Ετσι, όσες ομάδες έχουν πρόβλημα μπορούν μέσα σε 30 μέρες από την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα