ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ(;) ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να προτείνει αύριο να ξεκινήσουν αργότερα απ’ ό,τι έχει συμφωνηθεί οι κινητοποιήσεις τους, αν και εφόσον ομαλοποιηθούν οι πληρωμές το άμεσο διάστημα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ελπίδες για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, γεννά, η πιθανή πρόταση του πρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου, στην αυριανή συνεδρίαση, για νέα μικρή παράταση

του χρόνου έναρξης των κινητοποιήσεών τους, μετά από τη μερική πληρωμή των οφειλών του Μαΐου.

Η πρόταση θα αφορά στην αναστολή της άρσης της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, έως τα μέσα του Σεπτέμβρη, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Υπουργείο Υγείας να ομαλοποιήσει τις πληρωμές προς τους Φαρμακοποιούς.

Ωστόσο, αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που δεν φαίνεται να πείθονται από τις τμηματικές και καθυστερημένες πληρωμές.

Άλλωστε, περίπου 19 είναι οι περιοχές στις οποίες οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα