ΜΟΝΟ 6 ΣΤΙΣ 10 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

13:30 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24

«Τυφλό», χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο τελικός αποδέκτης, είναι το 10% των περιπτώσεων που εξετάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών  αναφορικά με τις συντάξεις μαϊμού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στα

μητρώα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης. Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι το 10% των περιπτώσεων είναι «τυφλό» δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

«Βλέπουμε Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ. Για τον ΟΑΕΕ τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στα άλλα ταμεία.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα υπουργείο Εργασίας και ΓΓΠΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο, από το 2013, στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων να είναι τυπωμένο το ποσό της σύνταξης, προκειμένου αφενός η διασταύρωση να γίνεται αυτόματα, αφετέρου να αποφεύγεται η πιθανότητα φοροδιαφυγής.

Για τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους που μετέφεραν την περίοδο 2009- 2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία τόσο για το 2011, όσο και για 2012 τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα