ΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ… ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ

12:30 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Έρημες πόλεις, άδειοι δρόμοι, πολλές πόζες στο διαδίκτυο και η απουσία μιας σπουδαίας φωνής.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Ένα τραγούδι από τη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Νταλάρα με τον υπέροχο Νικο Αντύπα διέρρευσε στο διαδίκτυο και έκανε ρεκόρ σε ακούσματα. Οι θεϊκοί στίχοι είναι του Άρη Δαβαράκη.

*Όσοι άκουσαν δε ολόκληρο τον δίσκο μιλάνε για

τέχνη, πρόταση, κρυστάλλινες ερμηνείας απ το Νταλάρα, μεγάλη έμπνευση απ τον Αντύπα και τραγούδια – έκπληξη σε στίχους από ποιητές και ποιοτικούς στιχουργούς μας.

*Καλημέρη μας έταξαν και Καλημέρη δεν είδαμε στα λημέρια της κρατικής τηλεόρασης. Αλίμονο! Να μπλέξει ταλαντούχος άνθρωπος, με εμπειρία και γνώσεις με το κράτος! Να ξεβολευτούν οι ανηψούλες βουλευτών και υπουργών και τα ρουσφέτια; Ποτέ!

*Και τίποτα δεν αλλάζει τελικά!

* Τίποτα δεν αλλάζει, μόνο φυγές υπάρχουν οριστικές. Εκείνοι που μας έκαναν να ονειρευτούμε αρχίζουν μεγάλα μοναχικά ταξίδια που δεν έχουν ανάγκη τα δικά μας αισθήματα για κατευόδιο. Η διάσημη τραγουδίστρια Τσαβέλα Βάργκας «έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή», σε ηλικία 93 ετών, μετά από πολύ αλκοόλ, τσιγάρο πάνω στην σκηνή και έρωτες. Η φωνή του Μεξικό σιώπησε για πάντα. Η γυναίκα που χε στην καρδιά της και στη βράχνα της φωνής της αυτόν τον μαγικό, πολύχρωμο, φωτεινό τόπο, με τα μίγματα ανθρώπων από Μάγιας, Ισπανούς κατακτητές, Ευρωπαίους περαστικούς, πρόλαβε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να αποτίσει φόρο τιμής στην Ισπανία, στο τάφο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Ήταν η «γυναίκα με το κόκκινο πόντσο», που τραγούδησε με μοναδική αισθαντικότητα τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου της.

Γεννημένη στη Κόστα Ρίκα, κόρη εξώγαμη του σπουδαίου διοικητή και μιας νοικοκυράς, έλεγε πως «δεν γνώρισα τους παππούδες μου, αλλά παραπάνω από όσο ήθελα τους γονείς μου». Σε ηλικία 17 χρόνων, ξέρει ήδη πως είναι ομοφυλόφιλη και το παραδέχεται, σε εποχές δύσκολες και άγριες. «Ζούσα μέσα σε μία κόλαση, σαν ένα παράξενο ζώο», έλεγε. Ζωή στους δρόμους, ανάκυψη ταλέντου, δόξα. Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα,  Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Άβα Γκάρντνερ. Οι φιλίες της επιλέγονται απ την αίγλη του μύθου και την ανάγκη της φαντασίωσης όλων μας. Αλκοολισμός. Αποθεραπεία και επιστροφή στην αποθέωση της. Και τέλος. Τέλος για το κόκκινο. Τέλος για το πάθος. Τέλος για τη φωνή που μάτωνε από αισθήματα…

*Ύστερα από αυτό τι θέλετε να σας πω; Για την Κατερίνα Καινούργιου;

*Η καινούργια τάση των εγχώριων τάχα μου αναγνωρισμένων και διακεκριμένων εκπροσώπων της καλλιτεχνικής ζωής, συνίσταται στο αντί να κάνουν διακοπές και να ευχαριστιούνται, ποζάρουν στα κινητά τους και ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο τουίτερ! Μα τόσο πια δεν αντέχουν τους εαυτούς τους χωρίς το κοινό τους πια; Είναι μεγαλύτερη η ευχαρίστηση της δημοσίας πόζας από το να χαρείς τη θαλασσούλα και τις ακτές και τις νύχτες και το καλοκαίρι;

*Ώστε η κ. Σαραφογλου πάει για την μεσημεριανή ζώνη στο Μέγκα; Ενημέρωση, λέει, εκεί! Για να δούμε πως θα απαντήσουν τα υπόλοιπα κανάλια, εκτός ΑΛΦΑ που έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα