«ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΕΥΡΩΠΗ»

13:45 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν υιοθετήσει ομοσπονδιακό σύστημα, υποστήριξε ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Ατταλί.

«Δεν μπορούμε πάντα να κρεμιόμαστε από μια παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ πρέπει μεν να αναλάβει δράση, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί. ««Τα κράτη- μέλη της Ένωσης πρέπει να δεχθούν μια ομοσπονδιακή λογική και να δημιουργήσουν, πολύ γρήγορα, τα μέσα

για μια πραγματική ομοσπονδιακή ένωση της Ευρωζώνης, διαμέσω ενός προϋπολογισμού, με τα ευρωομόλογα, με την τραπεζική επιτήρηση, τον διορισμό ενός πραγματικού υπουργού Οικονομικών της ΕΕ και, ακόμη πιο σημαντικό, με ένα ομοσπονδιακό κοινοβούλιο των δεκαεπτά, που να προσδώσει, επιτέλους, δημοκρατική βάση στην Ευρωζώνη», επεσήμανε.

Εκτίμησε πως αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία. «Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η Ευρωζώνη είναι ικανή να σώσει τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα