«ΜΙΖΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ»

10:30 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο εναντίον του «αέρα κοπανιστό», τονίζει ότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από μίζες και επιμένει να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την αγορά των υποβρυχίων.

Μιλώντας

στο Εθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά πως αν η Ελληνική Δικαιοσύνη «θέλει να μάθει την αλήθεια», τότε θα πρέπει να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους» για να απαλλάξουν από τις ευθύνες όλους τους υπουργούς τους που σχετίζονταν με την υπόθεση.

«Δήλωσα καθαρά και στη Δικαιοσύνη, όπως και στη Βουλή ότι δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη πολιτική δίωξη, που εμφανίζεται σε ποινικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης, μετά τη Βουλή, όπου ζήσαμε την ίδια περίπτωση το 2011, για τη συμπαραγωγή τότε των υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά», λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενώ αναφορικά με τα ακίνητα προσθέτει:

«Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, η οποία ασχολείται ήδη εξάλλου, απ’όσο γνωρίζω, εδώ και ενάμιση χρόνο για να τα βρει. Ας κοιτάξει να τα βρει».

Ζητάει δε να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ και υποστηρίζει ότι η «προφυλάκισή της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού, που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του».

Keywords
Τυχαία Θέματα