ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΓΣΕΕ

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ «ΠΑΣΟΚογενών» και Αριστερού Ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να βάλλει κατά συνδικαλιστών της Κουμουνδούρου, για τη συνεργασία τους με τον Νίκο Φωτόπουλο και το ενδεχόμενο στήριξής του, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία της ΓΣΕΕ

Εκφράζοντας τους «ΠΑΣΟΚογενείς», ο Αλέξης Μητρόπουλος απέστειλε επιστολή στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητεί

να συγκληθεί άμεσα το όργανο για να συζητήσει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον Νίκο Φωτόπουλο, αλλά και τον παλιό συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ, Ανδρέα Κολλά.

Ο βουλευτής και εργατολόγος, ουσιαστικά επιτίθεται σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία «λύνουν και δένουν» στις σχέσεις του κόμματος με τα συνδικάτα, καθώς τα στελέχη αυτά ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα και βρίσκονται στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη: ο λόγος για τους Δημήτρη Στρατούλη, Αλέκο Καλύβη, αλλά και για τον Γιώργο Γαβρίλη, που παραμένει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΓΣΕΕ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ως «τμήμα της καταρρέουσας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας», κατηγορώντας αυτή τη γραφειοκρατία ότι «προ της γενικής διάλυσης, αποστασιοποιείται από τους κομματικούς οργανισμούς χωρίς κανένα ιδεολογικό και ταξικό περιεχόμενο, χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στον αντιμνημονιακό αγώνα».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, αλλά πολύ μικρή στο συνδικαλιστικό κίνημα». Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον κ. Φωτόπουλο ως «στρατηγό χωρίς στρατό» και τονίζει: «από τους «στρατηγούς χωρίς στρατό» να προτιμήσουμε τους «στρατιώτες», εργάτες, υπαλλήλους και συνταξιούχους ξεκινώντας από την αρχή».

Ο κ. Μητρόπουλος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου Συνδικάτου, που θα έχει μια νέα πρωτοβάθμια δομή, «μια άλλη ενεργή σχέση με την κοινωνία και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους μετανάστες».

Συνδικαλιστικά σενάρια

Με την επιστολή του αυτή, ο Αλέξης Μητρόπουλος ρίχνει λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής σύγκρουσης μεταξύ «ΠΑΣΟΚογενών» και Αριστερού Ρεύματος, ενώ παίρνει θέση στα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ (και ιδιαίτερα στελέχη προσκείμενα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη) να προωθούν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο για πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Η συγκεκριμένη ιδέα, μάλιστα, φαίνεται ότι έχει ωριμάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμάται στην Κουμουνδούρου ότι είναι εφικτό να δημιουργηθεί μία πλατιά αντιμνημονιακή παράταξη στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απώτερος στόχος, φυσικά, των επιτελών του Αριστερού Ρεύματος είναι να «παραγκωνίσουν» τον Γιάννη Παναγόπουλο και να «εκθρονίσουν» την ΠΑΣΚΕ –του ΠΑΣΟΚ- από την πρώτη θέση που κατέχει στα συνδικάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα