ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΑΛΛΙΚΑ

Για αλαλούμ με τη διδασκαλία της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία μιλούν οι καθηγητές, σημειώνοντας ότι πολλά παιδιά κινδυνεύουν να μάθουν με το… ζόρι άλλη γλώσσα από εκείνη που είχαν επιλέξει.

Αιτία, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας είναι οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη αναπληρωτών, αλλά και η αδυναμία αξιοποίησης του υπάρχοντος προσωπικού.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, σε πολλά δημοτικά σχολεία

παρατηρείται το φαινόμενο οι διευθυντές να πιέζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθήσουν άλλη γλώσσα από αυτήν την οποία έχουν επιλέξει ή και διδαχθεί τη περσινή σχολική χρονιά. ενώ παρατηρήθηκαν και παρατυπίες και πιέσεις όσον αφορά στον ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα β΄ ξένης γλώσσας με αποτέλεσμα τη δημιουργία υπερμεγεθών τμημάτων στα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, καθώς και στη δημιουργία τμημάτων γαλλικής και γερμανικής γλώσσας στα Λύκεια.

Οι καθηγητές ζητούν, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο την άμεση κάλυψη των κενών και την επίσπευση των διαδικασιών των μετατάξεων για το τρέχον σχολικό έτος.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε αν δεν λάβουν απάντηση, «σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, τους συνδικαλιστικούς και συλλογικούς φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών να προσφύγει σε κάθε συνδικαλιστικό, μαζικό, νόμιμο ακόμα και ένδικο μέσο, για την προάσπιση της διδασκαλίας της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση και των δικαιωμάτων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα