ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου κατατέθηκε την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Με αφορμή τα γεγονότα στη Ραφήνα, η «Χρυσή Αυγή» τους κατηγορεί για «θεσμική εκτροπή», «συκοφαντία και αυθαιρεσία» με στόχο την «καταστολή δημόσιων νόμιμων δράσεων» και ζητά την παραδειγματική τους τιμωρία.

Ειδικότερα κατηγορεί τον κ. Δένδια ότι «επέλεξε την

πολιτική εκμετάλλευση» των «νόμιμων δημόσιων δράσεων» του κόμματος – της 7/8 Σεπτεμβρίου- και «προχώρησε σε ενέργειες που εκφεύγουν των ορίων της νομιμότητας».

Αφενός με μία συκοφαντική ανακοίνωσή του, η οποία «χαρακτηρίζει ως «βίαιες ενέργειες» και «αντιποίηση αρχής» τις εν λόγω δράσεις, προκαταλαμβάνοντας τη Δικαιοσύνη» και αφετέρου, μετά την ανάκληση των φρουρών των βουλευτών της, την «προκλητική και πρωτοφανή» εγκατάσταση έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος κλούβας και οχημάτων της ΕΛΑΣ, που διενεργούν ελέγχους στους εισερχόμενους και εξερχόμενους αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα