ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ …ΟΛΟΥΣ

12:40 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα, ως και την ίδια την κυβέρνηση, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση με νέους επιχειρηματίες που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ. «Απορώ και θλίβομαι με την δημαγωγική ευκολία που κάποιοι συγκρίνουν την ελλάδα του 2012 με την Αργεντινή», είπε, με αφορμή όσα είχε δηλώσει στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας .

«Θα παρακαλούσα όταν απευθύνονται στο πασοκ  να μην κάνουν συστάσεις», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας έτσι και στα στελέχη άλλων πολιτικών δυνάμεων που ‘απαιτούν’ από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερο κόστος, από όσο έχει ήδη σηκώσει. «Με ενοχλεί βαθύτατα ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά, να κουνούν το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να ζητούν να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερο κόστος», θυμίζοντας ότι πέρσι, το Σεπτέμβριο 2011, βρέθηκε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει από τη ΔΕΘ την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, που χαρακτήρισε επαχθές και επώδυνο μέτρο, το οποίο απέφερε πάντως  2,2 δις στο κράτος, προκειμένου να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει ανταποδοτικό όφελος.  Ως αποτέλεσμα –και αυτού- σημείωσε ότι τον Οκτώβριο, η Ελλάδα πήρε νέο δάνειο 130 δις (πέραν των προηγούμενων 110 δις ευρώ), καλύτερα επιτόκια και σημαντικό κούρεμα χρέους. Υποστήριξε ότι ήταν μια καλή συμφωνία, με βάση την οποία από τον  Μάρτιο ως τον Ιούνιο  του 2012 εκταμιεύθηκαν 75 δις για τη χώρα.

Στην εισαγωγική ομιλία του, πριν δώσει τον λόγο στους νέους επιχειρηματίες, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ξανά την ανάγκη «να απλώσουμε τα μέτρα σε τέσσερα χρόνια», αλλά και να ζητήσουμε από τους εταίρους μας άμεση εκταμίευση και περισσότερη μείωση ονομαστικής τιμής χρέους. Έστειλε έτσι ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, σκιαγραφώντας τις θέσεις με τις οποίες θα βρεθεί εκεί στις επτά το απόγευμα για την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

«Αν δεν αλλάξει το δημοσιονομικό πλαίσιο, το πολιτικό κλίμα, δεν θα μπορεσουμε να δημιουργήσουμε αναπτυξιακό κλίμα», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, τελειώνοντας με το αίσθημα μιζέριας. «Μία άλλη Ελλάδα, Ελλάδα της καινοτομίας και της ανταγωνστικότητας, είναι εδώ, στο τραπέζι αυτό και την καλωσορίζω», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα